Ta hjälp med redovisningen

Det finns flera anledningar till att ta hjälp med företagets redovisning utifrån. Men en enda anledning är överhängande, och det är för att du kan vara säker på att räkenskaperna blir korrekta och stämmer – plus att du slipper oroa dig för att av misstag råka redovisa fel av misstag, vilket är lätt hänt om man inte är van att arbeta med siffror på en större skala.

När man har ett eget företag kan det vara bra att ta hjälp med den ekonomiska biten utifrån, i alla fall när det kommer till årsredovisningen som är ganska så krånglig att ta sig an om man inte är revisor själv. Ett tips om du har företag på västkusten är att använda dig av en lokal byrå, och för att hitta en sådan kan du snabbt googla ”redovisningsbyrå Göteborg” eller göra det enkelt för dig och klicka dig in på modernekonomi.se och klicka dig vidare till översikten för kontor och städer och välja Göteborg där. Det är nämligen ett företag som specialiserat sig på att erbjuda redovisningstjänster av olika slag och både företag och entreprenörer kan ta hjälp av deras konsulter för att få rätsida på ekonomin.

Varför är det viktigt med bokföring?

Varför det är så otroligt viktigt med bokföring är ett företag i Västerås ett bra exempel på, vilket Vestmanlands Läns Tidning skriver om. Det företaget satte sig nämligen i konkurs, men vad man nu har upptäckt är att företaget faktiskt helt saknade bokföring – och det betyder att något inte står helt rätt till rent rättsligt. Du behöver nämligen redovisa och bokföra din ekonomi när du har företag, annars kan du åka på rättsliga sanktioner. Och du kan dessutom bli personligt ansvarig för företagets skulder om det går riktigt illa, men det förutsatt att det handlar om ett aktiebolag, för där är lagen glasklar. Men just den biten går att undvika enligt tidningen Breakit som skriver om hur du kan undvika att bli personligt ansvarig genom att redovisa på ett effektivt och bra sätt – så redovisning är lika viktigt här.

Så får du koll på ekonomi och bokföring

Vill du få ordentlig koll på din bokföring och på företagets ekonomi finns det sätt du kan få det på ett enkelt sätt – och det är genom att slippa alla olika pappershögar. Det är något som Driva Eget skriver om. Vad man tar upp är bland annat hur man kan använda sig av olika typer av moln- och internettjänster för att samla allt trådlöst i stället för på papper. Men, ett varningens finger bör resas, se till så att du inte använder för många olika appar och tjänster. Samla i stället dina ekonomiska saker på samma plats. Annars är det bara att du byter ut pappersröran mot en annan sorts röra, och det är heller inte bra. Det bästa sättet är faktiskt att anlita en extern konsult för årsredovisningar och sedan även ta tips och råd av denne för att få kontroll över din vardagliga bokföring – annars är det lätt att det snabbt blir kaos bland alla olika ekonomiska aspekter. Tänk därför på följande för att göra det så enkelt som möjligt att ta kontroll över företagets ekonomi:

  1. Anlita en konsult att hjälpa med bokföring och årsredovisning, se även till att denne finns i samma stad så ni kan träffas på fysiska möten.
  2. Undvik pappershögar genom att ta hjälp av olika tekniska lösningar såsom moln- och internettjänster, men blanda inte allt för mycket utan håll dig till några få för att inte röra till det.
  3. Glöm inte att bokföra och hålla din privata ekonomi skild från ditt företags ekonomi, annars kan du råka illa ut rent rättsligt.