Marknadsför online

Internetmarknadsföring är det nya svarta. Det är ett som är säkert, men hur gör man detta på ett smart och lönsamt sätt? Det finns en hel del saker som du kan ha i åtanke för att få så bra avkastning på din annonsering och marknadsföring som möjligt.

Vill du marknadsföra ditt företag på nätet kan du anlita ett företag som sköter det hela åt dig vilket du kan läsa mer om genom att klicka här. Men det finns också saker du kan göra helt och hållet på egen hand också. Något som till exempel InternetWorld tipsar om är att annonsera på Facebook. Men hur ska du göra om du vill nå en internationell publik och inte bara få kunder i Sverige? Det är just vad man tipsar om i artikeln. Det går nämligen att installera eller använda sig av olika program som översätter dina annonser till andra språk – då får ditt budskap långt större räckvidd än bara lokalt. Det är något som just internationella företag såsom Starbucks eller IKEA skulle tjäna på att ta användning av.

Tips på marknadsföring online

Det bästa är att börja med att lära sig vad man inte ska göra. Det är något som Googles expert har koll på och hon föreläste i ämnet på Webbdagarna i Göteborg. Där pratade hon om 6 stycken snedsteg som svenska företag ska undvika för att lyckas på nätet. Klicka här för att se videon och ta till dig kunskapen innan du börjar bygga din hemsida ens.

En annan sak att lägga på minnet är att det finns massor av olika skolor för just online- och internetmarknadsföring om vad som fungerar allra bäst. Så vem ska man då lyssna på? Det finns faktiskt inget bra svar på det men ett tips är att börja marknadsföra på en nivå man själv klarar av och förstår. Detta bör du först och främst klura ut:

  1. Vem är din kund?
  2. Vart finns dina kunder?
  3. Vilka är dina konkurrenter?
  4. Vad skiljer dig från dina konkurrenter?

När du har svar på nämnda fyra frågor kan du börja se dig om i den digitala sfären för att se vart din marknadsföring skulle passa bäst. Kanske är din kund, målgrupp, en yngre grupp som befinner sig mycket i sociala medier? Då bör du rimligtvis börja här och sedan arbeta dig ut större.