Fixa en snygg logga till ditt företag

Om du någon gång funderat över loggor så vet du att det finns några som alla känner igen. Vem vet inte vad det gula M:et med röd bakgrund står för, eller det stiliserade äpplet där någon tagit en tugga? De flesta har nog full koll på vad de här symbolerna står för utan att de behöver närmare presentation.

Det är just den här igenkänningen du själv vill uppnå när du skapar en logga till ditt företag. Du vill att människor ska veta vad företaget gör och vilka värden det har genom att se din logga. En del företagare kanske inte tycker det verkar nödvändigt med en egen logga, men sanningen är att den kan ge mycket värde till ditt företag. Med en snygg logga är det till exempel enklare att skapa profilreklam och dela ut till kunder. Det underlättar helt enkelt att ha en färdig symbol som talar om vilka ni är och vad ni gör.

”Hårda, raka linjer tenderar att ge ett mer strikt intryck, medan mjuka skvallrar och lekfullhet och kreativitet.”

Att tänka på när du skapar din logga

Några saker som är viktiga att tänka på när loggan ska skapas är vad du vill kommunicera. Hårda, raka linjer tenderar att ge ett mer strikt intryck, medan mjuka skvallrar och lekfullhet och kreativitet. Färger påverkar oss också på olika sätt. Gult är till exempel glatt och positivt, medan grönt är lugnande och tryggt. Det blir visserligen en kostnad, men det kan vara en god idé att ta hjälp av en duktig grafisk designer när man ska skapa sitt företags logotyp. Tänk på att det är en symbol som ska vara med er länge. På grund av det är det viktigt att den blir bra.